Manifest Dia de la Visibilitat Lèsbica: 26 d’abril

 Plataforma LGTBI.cat

La Plataforma LGTBI.cat volem fer una crida a totes les institucions a escoltar la veu de les dones lesbianes en el dia de la visibilitat lèsbica.
Activisme LGTBI treballem per aconseguir fer de la nostra societat un lloc segur també per les dones que estimem a altres dones, per crear espais segurs on cada dona pugui expressar-se com a dona de totes les formes possibles sense que això comporti discriminació alguna.

Volem fer una crida a la VISIBILITAT de les dones lesbianes, a la feina, als mitjans de comunicació, al carrer, a la família, a les institucions públiques i en tots aquells àmbits en els que hi som. La visibilitat és el recurs imprescindible per què se’ns consideri, per que se’ns tingui en compte, per què se’ns escolti.

Com a dones lesbianes i també per persones Trans*, ens és urgent un canvi real als protocols sanitaris que incloguin la diversitat afectiva i sexual de la realitat lèsbica. La nostra sexualitat no segueix els paràmetres heterosexuals i exigim que es contempli la nostra realitat sexual i afectiva.

Com a dones lesbianes ens és urgent la formació de tot el personal sanitari per rebre un tracte no discriminatori a l’hora de accedir a l’atenció sanitària de tota mena, tant a la sanitat pública com a la sanitat privada i mutualista. La igualtat en el moment de l’accés a les tècniques de reproducció assistida encara no és una realitat al 100%.

Com a dones lesbianes ens és urgent que es prenguin mesures serioses respecte dels drets civils i prestacions socials de les famílies de dues mares amb infants. Les lleis que es deriven del dret de família segueixen discriminant a aquestes famílies i protegint en major mesura les famílies hetero-normatives.

Com a dones lesbianes ens és urgent la formació del personal docent a tots els nivells educatius. No volem que les futures generacions continuïn estigmatitzant i fent ocultació de la realitat lèsbica. No volem que els nostres infants vegin que l’escola invisibilitza la seva realitat familiar i l’orientació sexual de les seves mares.

Som dones que estimem dones i això ja no pot seguir sent un estigma. Volem un país on puguem ser considerades ciutadanes de primera, sense por, sense entrebancs, amb llibertat i respecte. Les lesbianes som dones orgulloses de ser lesbianes.

Fem-ho juntes, fem-nos fortes !


En formen part de la Plataforma LGTBIcat les següents associacions: FAGC, CASAL LAMBDA, GAIS POSITIUS, FLG FAMÍLIES LGTBI, GAYLESPOL, ACGIL, GENEREM, AMPGIL, STOP SIDA i la FUNDACIÓ ENLLAÇ.