Ens ha deixat l’activista Miquel López Molina després d’una llarga malaltia
Miquel López Molina va ser una persona implicada en la defensa dels drets i les llibertats del col·lectiu LGTBI. Va ser militant del FAGC a inicis dels anys vuitanta i després del Col·lectiu Gai de Barcelona i Assemblea Triangles Roses. A nivell professional va ser catedràtic de català i professor a l’ensenyament secundari. També va ser regidor a l’Ajuntament de Corbera de Llobregat municipi on vivia.

Els companys Armand de Fluvià, Jordi Valls, Jordi Samsó i  Eugeni Rodríguez que van companys de militància recorden que sempre va ser una persona generosa. Quan al FAGC no teníen local per a reunir-se no va dubtar a proposar casa  seva com a seu temporal i varen passar moltes hores a casa seva parlant de nous reptes, discussions i acords.

Preocupat per a la divulgació, difusió i rigor, va estar capdavant de la revista Infogai i també va encapçalar el programa de Ràdio: L’hora Gai, que va ser el primer programa gai de tot l’estat i que es va realitzar des del municipi de Santa Coloma de Gramenet on va compartir moltes matinades amb els seus companys i activistes en aquell programa.

Va ser una persona molt implicada amb l’educació i no només des d’una vessant professional. Va constituir amb altres companys a l’any 1986 el: Col·lectiu de Professors Gais de Catalunya. I va impulsar i realitzar la primera enquesta entre l’alumnat de secundàriaper a saber quin coneixement i opinió tenia l’alumnat sobre l’homosexualitat i la sexualitat en general.

Durant molts anys va ser la veu del moviment LGTBI de Catalunya a la ILGA on va ser un magnífic ambaixador de les posicions més contundents en la defensa dels nostres drets i llibertats en un context mundial on governaven mandataris com Ronald Reagan, Margaret Tatcher i el papa Wojtyła en plena pandèmia de la sida i que amb els seus discursos i politiques només feien que retrocedir aconseguir els nostres drets

Va ser una persona referent i va crear una família diversa abans dels canvis legislatius actuals. Molts i moltes companys, companyes i militants hem reconegut i admirat la seva aposta i contundència per a defensar la seva família. Tot un exemple de visió de futur i de més generositat.

Els seus companys, Armand de Fluvià, Jordi Valls, Jordi Samsó i Eugeni Rodríguez, que van compartir amb ell tans anys d’activisme li dediquen aquestes paraules: «Miquel, tens tot el nostre reconeixement i estaràs sempre entre nosaltres. Sabem que formes part de la història del moviment LGTBI de Catalunya».

Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya.