L’Assemblea General de la Plataforma LGTBIcat celebrada el passat 18 de febrer va votar per unanimitat la incorporació de la coral formada per homes gais Barcelona Gay Men’s Chorus (BGMC) com a membre de la federació d’entitats. 


EL BGMC és un cor format principalment per
homes gais que presenta una proposta musical de qualitat amb un repertori
variat i una posada en escena atractiva, per a la qual no cal tenir experiència
prèvia però sí mostrar compromís i actitud. Com a entitat independent i sense
ànim de lucre que s’autofinança la seva activitat, BGMC potencia la formació
vocal i artística contínua dels seus integrants, a més d’oferir un espectacle
accessible per a persones sordes i col·laborar en causes solidàries generals i
del col·lectiu LGTBI+.
Amb aquesta nova incorporació ja són catorze les associacions que formen part de la Plataforma d’entitats LGTBI de Catalunya, que entre les seves fites, va ser promotora l’any 2013 de de donar nom de Glorieta de la transsexual Sònia al lloc al parc de la Ciutadella on una jove trans al 1991 va ser assassinada a mans d’uns ‘skins’i es va aconseguir després d’anys de lluita, poder instal·lar una placa per recuperar la memòria històrica amb la seva vivència. També va ser la impulsora de la Llei 11/2014, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Actualment la Plataforma gestiona el Centre LGTBI de Barcelona mitjançant un conveni de gestió cívica amb l’Ajuntament de Barcelona.

Així doncs per història, per trajectòria, per estructura, per nombre d’associacions que la integren, per les aportacions fetes en aquests anys podem afirmar que la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya  és el referent més important del moviment associatiu Lèsbic, Gai, Transsexual, Bisexual i Intersexual  de Catalunya.

La Plataforma LGTBIcat està formada a dia d’avui per: ACGIL, AMPGIL,  BARCELONA GAY MEN’S CHORUS, CASAL LAMBDA, FAGC, FLG FAMÍLIES LGTBI, FUNDACIÓ ENLLAÇ, GAIS POSITIUS, GAYLESPOL, GAYS SITGES LINK, GENEREM, OBSERVATORI CONTRA L’HOMOFÒBIA, PANTERES GROGUES i STOP SIDA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content